Australië is een typische vertegenwoordiger van de Nieuwe Wereld. De wijnindustrie van dit land is sinds het eind van de vorige eeuw explosief gegroeid. De aanplant beslaat in totaal ‘slechts’ 150.000 hectare, maar het land is wel de vierde exporteur ter wereld. De wijnbouw is geconcentreerd in de zuidelijke en zuidwestelijke rand van Australië en, op een paar duizend kilometer afstand, in het westen bij Perth. De wijngebieden liggen nooit ver van de kust en er is altijd irrigatiewater beschikbaar. Het binnenland is te warm en te droog voor wijnbouw.
De meeste wijngaarden zijn te vinden in het zuiden, met Adelaide als epicentrum. Ongeveer 60% van de aanplant bestaat uit druiven voor rode wijn; de rest is bestemd voor witte wijn. Hoewel de herkomst steeds meer aandacht krijgt, zijn de Australiërs meesters in het blenden van wijnen uit diverse gebieden. Het gaat daarbij meestal om wijnen gemaakt van één druivenras of soms van twee, zoals shiraz en cabernet sauvignon. Dat zijn tegelijk de belangrijkste blauwe rassen, terwijl voor wit chardonnay en sémillon een hoofdrol spelen.
Verleidelijke, licht kruidige rode wijn met een verleidelijke geur van rode kers, braam, zwarte bes, munt en laurier. De smaak is vol en rijpfruitig met evenwichtige zuren en soepele tannines. Aanhoudende finale met nuances van peper en zoethout.
Hoewel Mount Langi Ghiran wijnen van verschillende druivenrassen maakt, is shiraz hun onbetwiste specialiteit. Hij geurt verleidelijk naar braam, pruim, viool, peper en ceder en is vol en soepel van smaak, met een evenwichtige frisheid en een lange afdronk.
Nabij Adelaide de City of Churches vindt u het wijngebied South-Australia. Het is een groot wijngebied waar vele producenten zich nestelen om hun wijndroom te verwezenlijken. U vindt daar ook het familiebedrijf Coldridge Estate
Australische rode wijn met een pittig-kruidige geur en nuances van gestoofd fruit. De smaak is soepel, aromatisch en fris. Prima barbecuewijn, maar ook – licht gekoeld – erg lekker bij kleine hapjes.
Dieprood van kleur, krachtig en verfijnd van geur met zwarte bessen, bramen en een lichte houttoets in het aroma. De smaak zet zwoel, zacht en rond in en ontwikkelt zich krachtig en aromatisch met eiken en rijp fruit in de afdronk.
Loepzuivere Australische witte wijn met nuances van rijp fruit, iets vuursteen en licht eiken. De volle, frisse en ronde smaak past uitstekend bij fijne visgerechten of gevogelte.
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen.
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen.
Deze wijn is gemaakt van 100% Shiraz druiven. De druiven hebben 12-18 maanden gerijpt in Amerikaans en Frans eikenhouten vaten.
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen.
Geurige droge witte wijn uit Australië, met de frisse geur van citrus, rijp fruit en toastnuances. Uitstekend om zo te drinken, maar ook geschikt bij vele vis- en voorgerechten.