Mendoza is het belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië. Het beslaat de wijde omgeving van de stad Mendoza, aan de voet van de Andes, die het centrum van de Argentijnse wijnindustrie vormt. Wijngaarden liggen hier tussen 600 en 1200 meter boven zeeniveau. Het klimaat in Mendoza is droog, afgezien van hagelbuien die veel schade kunnen aanrichten. Smeltwater uit de Andes zorgt voor irrigatie. Een belangrijke kwaliteitsfactor is de intensiteit van het zonlicht, die ook de wijnen veel intensiteit geeft. Hoewel in Mendoza een groot aantal druivenrassen aangeplant staat, is malbec de onbetwiste favoriet.
Kaiken is de Argentijnse tak van het Chileense wijnbedrijf Montes. Zij maken vooral rode wijn waarbij de Malbecs krachtig zijn, maar geraffineerder dan de meeste Malbecs uit Argentinië. Het Argentijnse Kaiken is in 2002 door de Chileens wijnproducent Aurelio Montes opgericht.
Rijke rode wijn met een gelaagde geur van kers, pruim, zwarte bes, ceder en lavendel. Krachtige, volle smaak met puur donker fruit, mooie fraîcheur en versmolten tannines. De finale is lang en verfijnd met nagalm van luxe eiken.
Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug.
De druiven die worden gebruikt om deze Cabernet Franc te maken zijn afkomstig van Uco Valley, een van de meest prestigieuze wijnstreken van Argentinië in de provincie Mendoza. De druiven worden met de hand geplukt in een wijngaard gelegen in de beroemde oorsprongsbenaming van Vistaflores.
Verrassend verfrissende Torrontés die breed inzetbaar is. Deze goud gele wijn combineert de zwoele tonen van meloen, lycee, sinaasappelschil en grapefruit met een rijpe maar niet zeepige smaak. De wijn is verrassend verfrissend en is zeer breed inzetbaar bij zowel voor liefhebbers van droge wijn voor de liefhebbers van ronde wijnen.
Kaiken Ultra Chardonnay De druiven die voor de Kaiken Ultra Chardonnay worden gebruikt zijn afkomstig van twee verschillende gebieden: 90% komt van Altamira, dat versheid en mineraliteit biedt, en 10% van Vistalba, die zorgt voor romigheid en volume van de mond.
Kaiken Ultra Malbec is een prachtige wijn uit Argentinië gemaakt van 100% Malbec druiven. De wijn heeft een intens dieprode kleur en is rijp en vol van smaak, met tonen van zwart fruit, kruiden en specerijen.
Verleidelijke, houtgerijpte rode wijn met een open geur van zwarte bes, pruim, kers, vanille en kruidnagel. Heerlijk vol en sappig met rijp donker fruit, soepele tannine en een mooie frisheid.
Prachtige, eikengerijpte topper uit Altamira, met concentratie en lengte. Dé wijn bij geroosterd vlees en stoofgerechten.
Verleidelijke, intense rode wijn met een verfijnde geur van kers, pruim, zwarte bes en ceder. De smaak is vol met rijp fruit, evenwichtige zuren en soepele tannines. Elegante afdronk met nuances van peper en laurier.
Volle en krachtige rode wijn met een heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, koffie en wat mint. Goed te combineren met smaakrijke gerechten van rundvlees of wild.
Robijnrode wijn met een sprekende geur van kers, zwarte bes, toast en specerijen (laurier en peper). Heerlijk fruitig en sappig in smaak met soepele tannine en een evenwichtige frisheid. De finale is aanhoudend met subtiel eiken. Verfijnde rode wijn om te combineren met bijvoorbeeld gebraden eend, gegrilde groenteschotel of stoof van ossenhaas.
Volle en krachtige rode wijn met een heerlijke zachte smaak en een fraai aroma van rijp rood fruit, koffie en wat mint. Goed te combineren met smaakrijke gerechten van rundvlees of wild.
Volle, soepele Argentijnse droge witte wijn met een aangenaam aroma van licht tropisch fruit en milde toastgeuren. De smaak is zacht en fris. Lekker bij koude voorgerechten met vis of gevogelte, of bij gebakken vis.
Aromatische Argentijnse droge witte wijn met de geur van rijp tropisch fruit en milde eikenhout nuances. De smaak is zacht, geurig, vol en aromatisch. Erg lekker bij vis, gevogelte en pasta.