Deze Franse blauwe druif is het meest aangeplante ras ter wereld. Cabernet dankt zijn faam in de eerste plaats aan de crus classés uit de Médoc en Graves, waar hij de hoofdrol in de blends speelt, met merlot en cabernet franc in de bijrollen. Buiten Bordeaux – denk aan Spanje, Californië, Chili, Zuid-Afrika, Australië – wordt cabernet sauvignon vaak als ‘eendruifswijn’ uitgebracht, maar ook in blends met uiteenlopende andere rassen. Een sterke eigenschap is dat hij als echte wereldburger vrijwel overal gedijt, waarbij hij wel zijn eigen karakter behoudt. Vaste smaakbestanddelen zijn zwarte bessen, stevige tannine en goede zuren. De wijn leent zich perfect voor opvoeding op kleine eikenhouten vaten (barriques) en kan voortreffelijk op fles rijpen.
Franse rode wijn met de geur van bessen, fruit, eiken, karamel en vanille. De smaak is sappig en vol. Lekker bij pittige, kruidige gerechten. Of na de maaltijd met een stukje volromige kaas.
Aanbeveling van onze wijnadviseur Arnoud Appeldoorn
"Cabernet & merlot samen kan een erg mooi huwelijk opleveren. Nou dit is er zo een... wat een geweldenaar..." Lees meer
Schitterende, eikengerijpte rode wijn met een verleidelijke geur van blauwe en zwarte bes, pruim, ceder en potloodslijpsel. De smaak is vol en romig met mooie fraîcheur en stevige, rijpe tannines.
Helderrode, fruitige en toegankelijke Zuid-Franse wijn met frisse tonen van rood fruit, bessen en een vleugje eikenhout. Heerlijk bij koude schotels of barbecuegerechten.
Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn met een kruidige geur en een volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Het symbool van Kaiken Wines is een ganzensoort genaamd cauquén (de grijskopgans), die veel voorkomt in Patagonië. Het had niet beter gekozen kunnen worden door de Chileense familie Montes, want ook zij vliegen veel van Chili naar Argentinië, en weer terug.
Cabernet Sauvignon uit Zuid-Frankrijk van het welbekende Domaine de La Baume, aangename geuren van zwart fruit, vol van smaak. Mooi bij verschillende vleesgerechten.
Volle, stevige rode wijn met een verfijnde geur van rijpe bosbes, braam, laurier, karamel en munt. Vol van smaak met jammy donker bosfruit, een evenwichtige frisheid en rijpe, stevige tannines. Ideale begeleider van bijna alles van de grill, zoals entrecote of Hollandse biefstuk met groene groente en paddenstoelen, of pittige, oude boekenkaas.
Volle, eikengerijpte rode wijn met geurige aroma’s van zwarte bes, pruim, laurier, munt en rokerig eiken. De smaak is vol en soepel met rijp donker bosfruit, evenwichtige zuren en stevige tannines.
Soepele en verfijnde, in eikenhout gerijpte Franse rode wijn van de beste cabernetdruiven uit de wijngaard. Ruikt heerlijk naar rijp cassisfruit en verfijnde tonen van eikenhout. De smaak is vol en zacht.
Deze, kleinste, cru bourgeois van de Haut Médoc is dieprood van kleur, krachtig van geur met kruidige houttonen, wat peper en rijp bessig fruit. De smaak is evenwichtig, rond met een volle, rijpe afdronk.
Tot laat in de jaren 60 werd er gedacht dat Cabernet Sauvignon van goede kwaliteit niet gemaakt kon worden in het koelere gedeelde van Napa Valley, het zou er te koud zijn.
CASK23 van Stag's Leap Wine Cellars heeft op zijn minst zo te zeggen een bijzonder verhaal. De oorsprong ligt zo rond het einde van de jaren 70, Stag's Leap Wine Cellars had de hulp van gevierd wijnmaker André Tchelistcheff ingeroepen.
Volrood van kleur en pittig van geur, met rijpe fruittonen, een verfijnde kruidigheid en licht eikenhout. Heerlijke wijn bij kruidige stoofgerechten of vlees van de grill.
Franse helderrode wijn uit de Bordeaux, met de intense geur van jong rood fruit en eikenhout. De smaak is vol en toegankelijk: lekker bij gebraden worst, varkensvlees of runderstoof.
Het welbekende Château Leoville-Las Cases uit Saint-Julien in de Médoc is een van de bekendste "Super Seconds". Châteaux die in de Grand Cru classificatie van 1855 als Deuxieme Cru aangemerkt zijn, vele discussies worden vandaag de dag nog gevoerd over deze bepaling en of die niet een niveau hoger had moeten zijn.