Licht gerijpte rode wijn met een subtiele geur van kers, pruim, vijg, kruidnagel en bosgrond. Elegant en heerlijk sappig met soepele tannines en een evenwichtige frisheid. De finale is kruidig met tonen van laurier, tijm en toast. Fraai om zo van te genieten, of te drinken bij tajine met kip, aubergine en olijven, of lamsbout met Provençaalse kruiden.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.
Flesinhoud: 3000 ml
De verschillende druivenrassen welke bestemd zijn voor de rode Chateau Musar wijnen worden na de oogst los van elkaar 6 maanden gefermenteerd in cementen vaten, ondergaan daarna 12 maanden rijping in gebruikte Franse barriques waarvan elk jaar een klein deel wordt vernieuwd. Daarna worden de Cinsault, Carignan en Cabernet Sauvignon met elkaar geblend om zo een karakteristieke wijn te creëeren waarvan de typiciteit te herleiden is aan het betreffende wijnjaar. De uiteindelijke blend rijpt vervolgens drie tot vier jaar verder op fles alvorens het in zijn zevende levensjaar op de markt wordt gebracht.
Chateau Musar was de eerste producent in Libanon die in 2006 een organic certificering voor zijn wijngaarden behaalde. De meeste van deze wijngaarden bevinden zich in de Bekaa-vallei, tussen twee bergketens die parallel lopen aan de Middellandse Zeekust van Libanon. Wijnstokken worden hier al minstens 6000 jaar verbouwd: de Feniciërs (zeevarende voorouders van de moderne Libanezen) waren behulpzaam bij het overbrengen van wijnstokken en wijnen uit Byblos naar alle gebieden rond de Middellandse Zee. Door met sneeuw geflankeerde gebergde en genesteld op 1000m boven zeeniveau, is de serene mooie Bekaa-vallei gezegend met 300 dagen zon per jaar, een frisse bergbries en een gemiddelde temperatuur van 25 °C (omvat sneeuwrijke winters en hete zomers). Afgelegen en ongerept, waren de Musar-wijngaarden standaard ‘biologisch’ voordat de term werd bedacht. Alle druiven worden tussen augustus en oktober met de hand geoogst.
In ons assortiment vindt u diverse jaargangen van Chateau Musar, altijd keurig bewaard in perfecte omstandigheden. Breng een bezoek aan onze winkel of bestel de Musar rode, witte en rose wijnen online. Voor 17:00 besteld is vandaag verzonden.