In het hart van zijn beroep schrijft Etienne respect voor het land, de wijnstokken en de wijn. Respect voor het terroir hangt af van het verstaan ervan, om de geologische en klimatologische kenmerken ervan het beste te kunnen combineren met de vereisten van de druivenstok. Etienne cultiveert volgens strikte regels met een grondige kennis van het ecosysteem, druiven worden met de hand geselecteerd op het toppunt van hun rijpheid om het optimale sap te krijgen welke bestemd is voor in de wijnfles.
Dankzij producenten zoals de bevlogen Etienne Loew is er gelukkig sprake van een ‘Elzas-revival’. De in Dijon afgestudeerde oenoloog nam in 2006 het wijnbedrijf van zijn ouders in Westhoffen over, stopte de verkoop van druiven aan de coöperatie en schakelde over op biologische wijnbouw.
Fraaie droge witte wijn met de geur van kruiden en verfijnd geel fruit. De smaak is sappig en droog. Lekker bij gerookte vis, maar ook heerlijk bij gevogelte of kalfsvlees met saus.
Geurige droge witte wijn uit Frankrijk, met een rijke geur. De smaak is fris, krachtig en verfijnd. Dé wijn bij schaal- en schelpdieren, maar ook heerlijk bij visschotels uit de oven.
Fraaie Franse witte wijn met een rijk aroma van ananas en perzik. De smaak is zacht en aromatisch. Lekker bij gepocheerde vis en kip- of kalfsgerechten met roomsaus.
Geurige droge witte wijn uit Frankrijk, met een fruitig en floraal aroma. De smaak is fris en jeugdig. Heerlijk als aperitief, maar ook zeer geschikt bij fruits de mer of warme voorgerechten zoals quiche.
Aromatische witte wijn met de geur van bloemen en een beetje muskaat. De smaak is zacht en vol. Hét klassieke Elzasser aperitief, maar ook prima bij oosterse gerechten en zoetwatervis.
De activiteiten begonnen in 1996 en dit was ook onze eerste jaargang onder de naam Domaine Loew. Sinds 2007 biologisch-dynamisch gecertificeerd, Demeter sinds 2012 en Biodyvin sinds 2017. Bij Domaine Loew wordt de focus gelegd op het maken van een wijn waarbij de kenmerken van het terroir worden benadrukt. Etienne en Caroline Loew bezitten 13.5 hectare waarvan 20% pinot gris, 20% gewurztraminer, 30% riesling, 8% sylvaner, 8% pinot noir, 8% pinot blanc et 6% muscat en produceren ongeveer 70.000 flessen per jaar.