Rond 1880 koopt Jacques Lignier percelen wijnstokken in Morey-St-Denis, in het hart van de Côte de Nuits, waar het domein nog steeds ligt. Het domaine wordt doorgegeven van vader op zoon: Zijn zoon Jules neemt het over, daarna volgen Henri en Hubert. In de jaren zestig strekt het domaine zich uit tot 8 hectare. In 1992, Romain Lignier sluit zich aan bij zijn vader, maar sterft helaas in 2004. In 2006 is het zijn broer Laurent, met zowel commerciële als technische vaardigheden, die het bedrijf overneemt om zijn vader te helpen en waar hij begint met een nieuwe kelder te bouwen in Morey-StDenis. Het duo van vader Hubert en zoon Laurent Lignier beheert nu 9 hectare wijngaarden (Bourgogne, village,1e Cru en Grand Cru appellations). De wijngaarden worden geploegd sinds de jaren 1990, zonder gebruik van onkruidverdelger en insecticiden. De "Climats" en grote terroirs worden gerespecteerd om hun micro-organismen om zo de essentiële balans voor de groei van de wijnstok te bevorderen. Sinds 2011 gebruiken ze biologische behandelingen en maakt dit tot een van de absolute topproducenten uit de Bourgogne waar respect voor de natuur van groot belang is.