Travaglini is de grooste producent in het kleine productiegebied van Gattinara. Zij maken verfijnde wijnen die gebotteld worden in flessen met een bijzondere gebogen vorm.
Bij Travaglini wordt sinds 1920 wijn gemaakt in Gattinara, een docg voor Nebbiolo in ‘Alto Piemonte’, in het noorden van Piemonte ten zuiden van Zwitserland. Het worden daarom ook wel ‘berg-nebbiolo’s’ genoemd, hoewel de wijnbouw hier op de uitlopers van de alpen voornamelijk tussen 300 en 400 meter plaatsvindt, dus niet hoger dan bijvoorbeeld in Barolo. Het microklimaat van Gattinara maakt het gebied uniek en perfect voor wijnbouw. De wijnen van Travaglini zijn wat fijner van structuur dan gemiddeld in Barolo, hoewel ze wel lang kunnen rijpen. Het zijn zeer precieze en verfijnde wijnen met grote subtiliteit en gemaakt met een sterk oog voor detail. Dat blijkt onder andere door de bijzondere flesvorm die door Travaglini in 1958 werd ontworpen en waarin de Gattinara’s worden gebotteld. Doel is dat oudere wijnen niet gedecanteerd hoeven te worden omdat het bezinksel in de buik van de fles achterblijft.