Carmelo Rodero behoort tot een oud wijnbouwers geslacht die zijn roots heeft in het hart van de Ribera del Duero in Noord Spanje. Zijn grootouders waren de stichters van de coöperatie in Pedrosa. Hij bewerkt het grote wijngoed met toewijding. De kwaliteit van de druiven is zo hoog dat tot 1990 de beroemde Vega Sicilia de grootste afnemer was. Vanaf dat moment vond hij dat zijn ervaring en kennis voldoende was om voor zichzelf te beginnen. De eerste oogst onder eigen naam in 1991 was meteen een voltreffer, toch kwam de eigenlijke roem pas met de oogsten van 1995 en 1996. Deze kregen beide een imposant hoge score bij Robert Parker.
Carmelo Rodero is een uitmuntende wijnbouwer die van de tinto fino druif verbijsterende kwaliteitswijnen weet te maken. Om wijnen van dit niveau te maken is het nodig om geconcentreerd en met vakmanschap te werken. Dit betekent dat vanaf het uitzoeken van het plantmateriaal, het werk in de wijngaard, van snoeien tot oogsten, de meester alles controleert.
Op de Brugweg 15 organiseren wij een masterclass samen met Jézus Sánchez Lopez
Proef de verschillende wijnen / wijngaarden / jaargangen. Wij hebben plek voor slechts 16 personen.
Prijs per persoon: € 49,50