Steeds meer Chinese koks stellen zich open voor invloeden van buitenaf. Het onderstaande recept is afkomstig van het moderne Chinese Dining Restaurant Taiwan in Zwolle. Het restaurant van Frank en Aida Chan behoort al jaren tot de top van beste Chinese restaurants in Nederland.
Hieronder beschrijven Frank en Aida één van hun asperge-variaties met garnalen en kip. Dit recept is smakelijk en eenvoudig te maken.
Aspergegehaktballetjes
Benodigdheden:
Schil de asperges en blancheer deze kort. Snij de asperges in 2 stukjes. Maak een farce van garnalen en kip en voeg een snufje zout en peper toe. Omwikkel de asperges met een gehakt van garnalen en kipfilet. Laat de beide uiteinden vrij. Verhit ruim olie in een pan. Bak de gehaktballetjes gaar aan alle kanten en leg dit op het bord.
Saus
Maak de zwarte bonen fijn met een stamper. Verhit de pan en maak de pan nat met een klein beetje olie. Voeg knoflook, fijn gesneden rode peper, oestersaus en de fijngemaakte zwarte bonen toe. Maak het af met kookwijn. Doe de saus over de aspergegehaktballetjes en maak het af met fijn gesneden lente-uitjes.
Wijn-spijs suggestie: Castelo de Medina, Rueda, Sauvignon Blanc
De knisperend frisse Sauvignon Blanc van Castelo de Medina uit het Spaanse Rueda heeft een aantrekkelijk, expressief aroma van citrusfruit. De ranke stijl met aanhoudende frisheid harmonieert prachtig met de kip en garnalen met rode peper. Daarnaast bieden rijpe nuances van meloen en grapefruit uitstekend tegenwicht aan de mild-zoete smaak van de asperges en de ziltige oestersaus. Een verrukkelijke combinatie!
Droge witte wijn uit Spanje, met een kenmerkend fris aroma van citrusfruit. Dankzij de volle smaak erg lekker als aperitief, maar ook zeer geschikt bij frisse salades en vis.
Ongedwongen genieten
"Een geparfumeerde glas wijn, zonder te walsen komen de geuren van bloemen en tropisch fruit mij al tegemoet..." Lees meer