Dit gerecht is losjes gebaseerd op de Vietnamese, koud geserveerde 'springrolls'. Die zijn bijna altijd gevuld met alleen groenten, soms aangevuld met vis of vlees. Deze rollen kun je rustig uren van te voren maken. Dek ze af met folie en zet tot serveren in de koeling. In plaats van de hier gebruikte groenten kun je ook gebruiken: taugé, dun gesneden kool of paksoi en kruiden als koriander en munt.
Ingrediënten
voor de vulling:
voor de gember saus:
Bereiding
Wijn-spijs: Gros Manseng
Het aangename zoetje in de wijn zit mooi ingepakt in veel fruit en frisse zuren. En datzelfde zoetje vangt in de combinatie met het gerecht de pittige smaak van de rode peper en de scherpte van de verse gember op. De vol-fruitige smaak van de wijn -met een hint mineralen-past mooi bij de groenten en de gember. Een frisse en verfrissende combinatie.
Frisdroge, intens geurende Zuid-Franse witte wijn van de druivensoort gros manseng. Heerlijk als eetlustopwekkend aperitief, maar ook prima te combineren met frisse salades of asperges.