Ribeye met gepofte champignons

Ingrediënten:

  • 2 stukken ribeye van 250 gram
  • 2 grote portabello paddestoelen
  • 4 grote plakken salami
  • Zwarte olijven zonder pit
  • Kappertjes

Bereiden:

  • Leg de paddestoelen in een ingevette ovenschaal met de salami er op en onder
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven op 180 °C
  • Laat afkoelen en snijd de champignons in plakken, net als de olijven
  • Verwarm op het laatste moment de champignons, olijven en kappertjes 1 minuut in wat olie
  • Laat het vlees een uur op temperatuur komen en bestrooi met zout
  • Bak stevig aan in de roomboter en bestrooi daarna met versgemalen peper
  • Leg 10 à 15 minuten op een rekje in de oven van 70 °C. Zet ook de borden in de oven
  • Snijd het vlees in mooie plakken en leg op de warme borden
  • Bestrooi met iets zout en stevig zwarte peper
  • Verdeel het champignonmengsel en wat olijfolie over het vlees
  • Serveer met een rucola-salade en je favoriete aardappelgarnituur

Wijn-spijs: Cercius Côtes du Rhône

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - Najaar 2012
  Recept downloaden

Prachtige Rioja Alta wijn

Marqués de Murrieta Rioja Reserva 2019

Het wijnhuis Ygay bezit 300ha aan wijngaarden in Rioja Alta, hier komen de grootste Rioja wijnen vandaan. Deze wijn met reserva houtrijping (18 maanden) heeft aroma van vanille, cederhout en bessenfruit.

24,95

Vanaf 12 flessen 22,87 per fles

Even geduld a.u.b.