Taylor’s behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Opgericht in 1692 door de Engelse koopman Job Bearsley is het tot op de dag van vandaag een onafhankelijk bedrijf. Een echt familiebedrijf ook, dat haar kennis, ervaring en focus al honderden jaren van de ene op de andere generatie overdraagt en zo haar werkwijze en kwaliteit steeds blijft verfijnen.
Een krachtige Champagne met een verfijnde geur van oranjebloesem, gedroogde perzik en brioche. Genereus, vol en verfrissend van smaak met een delicate mousse en milde textuur. De afdronk is elegant en aanhoudend. Uitstekend als feestelijk en luxe aperitief, of bijvoorbeeld te combineren met oesters.
Flesinhoud: 1500 ml
Het legendarische huis Charles Heidsieck behoort zonder meer tot de Grote Namen der Champagne, maar de superieure kwaliteit van de wijn is lange tijd onopgemerkt gebleven bij het grote publiek.
Flesinhoud: 3000 ml
Afkomstig van de beroemde wijngaard in Tain L'Hermitage met het kenmerkende kapelletje bovenop de stijle heuvel. De ultieme syrah wijngaard in de wereld. We laten Robert Parker graag iets vertellen over deze wijn: "Sourced from the granitic western portion of the appellation, the 2016 Hermitage La Chapelle features mouthwatering aromas of black olives and charred beef.
Flesinhoud: 1500 ml
Hamilton Russell Vineyards is één van de meest zuidelijk en dichtst bij zee gelegen wijnlandgoederen van Zuid-Afrika. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975.
Functioneel door uniek ontwerp De opener is ontworpen welke bestaat uit twee delen zodat de kurk er heel en onbeschadigd en heel uit komt. Ten eerste gaat de spiraal in de kurk, daarna wordt de twee bladen tussen de flessenhals en de kruk heen en weer naar beneden bewogen.
Artemis refereerd naar de Griekse God van de jacht. En precies dit is wat Stag's Leap Wine Cellars duidelijk wil maken met hun Artemis Cabernet Sauvignon. Wijnmaker Nicki Pruss is constant opzoek naar de beste druiven die Napa Valley te bieden heeft.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.
Het eerste spoor van Echezeaux dateert van het einde van de 13e eeuw. De monniken van de abdij van Citeaux, zich bewust van de hoge kwaliteit van dit terroir en zijn wijnen, hadden percelen uitgewisseld om er een paar te bezitten die in Echezeaux werkten. Ons perceel is gelegen in een subklimaat van de benaming: "En Orveaux", gelegen op een helling, vlakbij de Chambolle-Musigny 1er Cru "La Combe d'Orveau".
Sandro Chia deed in 1984 een gouden zet door zich te vestigen in het toentertijd vervallen Castello Romitorio. Het castello bevindt zich in het relatief koele noordwesten van Montalcino. Het gebied kent een rijke biodiversiteit: de wijngaarden worden omringd door bossen, olijfbomen en watertjes.
Bijzondere rode wijn uit Libanon, met een kruidig aroma van leer, gekonfijt rood fruit en eiken. De smaak is vol, krachtig en soepel. Lekker bij verfijnde gerechten met vlees, paddenstoelen of wild.
Flesinhoud: 3000 ml
Château Lynch-Bages, gelegen op het plateau van Bages nabij Pauillac, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1749, toen het werd opgericht door de Ierse immigrant Thomas Lynch. Het domein beslaat 90 hectare met voornamelijk diepe grindbodems boven een kalkstenen ondergrond, ideaal voor druiventeelt.
Deze wijn komt van een grand cru wijngaard: de Charmes-Chambertin. Dit is een wereldberoemde wijngaard die gekenmerkt wordt door zijn intensiteit van geur. De bodem bestaat onder andere uit kalksteen en geeft volle, verfijnde wijnen voor de lange termijn.
Aanbeveling van onze wijnadviseur
"Onze aandeel in de Charmes-Chambertin wijngaard staat bovenaan de appellatie. Het terroir daar is erg steenachtig, vrijwel geen aarde. Je krijgt daar heel elegante en zachte tannines, de finesse, zoals in Clos de Bèze en Griotte-Chambertin. Chapelle-Chamberlin heeft iets meer kracht. Als je in de tegenovergestelde richting beweegt, richting Morey-Saint-Denis, krijg je meer textuur en kracht in Latricières-Chambertin en Clos de la Roche. Net als onze wijnstokken in Les Fontenys zijn die van Charmes-Chambertin ongeveer 40 jaar oud. Het was mijn grootvader die het stukje wijngaard kocht."
- Philippe Huguenot